
Bra, sense Wonder, és un poble d’Itàlia on es va fundar el moviment de Slow food. Es tracta de propiciar, entre d’altres coses la vida tranquil.la. Resulta que Carlo Petrini, el fundador, va plantejar-se als anys 80 el problema com a reacció a la situació següent: es volia menjar una peperonata (que es veu que és un plat italià de la zona d’aquest home fet amb uns pebrotets petits) al restaurant on la feien més bona. Li va semblar que aquell dia estava horrorosa i, en preguntar, li van dir que estava feta amb pebrots d’Holanda; sí, reconeixien que eren menys gustosos però és que dels autòctons ja no se’n trobaven(massa cars de conrear…). Va decidir anar als camps on els havien cultivat i va trobar que eren cultius de tulipes algunes de les quals s’exportaven a Holanda….Com ho veieu?
El moviment és l’opost al fast food, propicia menjar tranquil, amb productes autòctons encara que puguin ser minoritaris (o justament per això…)i que, alhora, comporten menys despesa en el desplaçament, recuperar verdures o fruites antigues que s’han perdut perquè no són comercials, intenta pagar el que valen les coses,…procura que menjar sigui bo, net i just. Van començar per slow food i han continuat per slow travel, slow work, slow medicine, slow money, slow sex…
El moviment és l’opost al fast food, propicia menjar tranquil, amb productes autòctons encara que puguin ser minoritaris (o justament per això…)i que, alhora, comporten menys despesa en el desplaçament, recuperar verdures o fruites antigues que s’han perdut perquè no són comercials, intenta pagar el que valen les coses,…procura que menjar sigui bo, net i just. Van començar per slow food i han continuat per slow travel, slow work, slow medicine, slow money, slow sex…

“Elogio a la lentitud” és un de Carl Honoré que pot estar bé.
Ja sabeu que a mi no em caracteritza moure’m la velocitat de la llum així que el mínim que puc fer és disfrutar-ho al màxim.
Sobre el menjar, que ja sabeu que és un dels eixos de la meva vida, en continuarem parlant…
Bon vespre, estimats.
11 comentaris:
Ep!
Recepta (/teta):
Títol: Botifarres al vi
Preparació: Poses dos dits de vi (el que puguis... Rioja anirà be) a una paella fonda. Talles a trossos de tres dits de llarg tota una botifarra blanca crua. Tapes. Ho cous.
Amb puré de poma (o pastanaga bullida dolça...) estan be.
Fi.
P.S: M'anxissa aquest Blog!
Au!
Hola estimada/t chef terrier ara mateix no se si ets la Cati o qui. M'grada la idea e copiar lo de "choricito a la sidra". Continua informant.
S'agraeix
Rosa
Rosaaa!
he estat mirant la llista del costat i no es parra de bega! és Berra de paga!!! i la mame l'altre dia va dir una paraula rara "aqueta persona és molt lau" o algo així no me'n recordo!
Fa un parell de mesos vaig decidir-me a provar de fer una sopa molt tipica holandesa que es fa amb pessols secs i que es ideal per quan fa molt molt fred. A mi m'encanta, pero sempre l'havia comprada envasada. Total, que em vaig animar i la vaig fer. Resultat: em va surtir molt bona (paraules de l'Andres), pero va estar 4 hores al foc! No se si algun dia la tornare a fer, no per la feina que porta (que no es tanta), sino pe'l gas que es consumeix.
I ara, canviant de tema, potser estaria be tenir un apartat del blog dedicat a l' intercanvi de receptes. De moment mira't aquest, que esta molt be (casualment es d' una senyora que viu a Mallorca):
http://lacocinadeauro.com/
Petons
Cati
Ciao Rosa, sono Francesco di Firenze, amico di Cutxi, Marco, ecc. Ti scrivo perchè ho un neologismo per te, italo-argentino: "Desaparassita": Dicesi desaparassita quel collega che scompare ogni qual volta ci sia da lavorare sul serio.
Però això de l´SLOW CUISINE fa molts i molts anys qe a casa meva ja es deia!!!: menja a poc a poc collons!!!
Ho intentem en moltes coses de la vida diaria això, és simplement que no fem cas de la sabiduria que ens envolta!
Unaltre exemple: jo fa molt temps que intento follar a poc a poc.. crec que molta gent en gaudeix més. també hi he intentat dormir a poc a poc... però francamnet, m´estimo més dormir ben depressa (que no despertar-me o llevar-me depressa ehhh! no fotem), igualment no m´enrecordo!. De fet és el què més depressa m´agradaria fer. Algú sap com es fa?
Algunes paraules adients a l´art del la relaxació:
- ESCARXOFAR-SE: acció que normalment es produeix al sofà, normalment després d´un àpat. No implica dormir, és més aviat "desparramar-se". Un sinònim: REPAPAR-SE, que ve de papada.
Una pregunta:
Aquest mot: disaparassita, vol dir escaquejat??
Apa
M’imagino que això de menjar a poc a poc, es pot aplicar a tots els àpets. Però per fer entrenament i acostumar-s’hi, vec ideal una foundeé.
De menjar a poc a poc, el campió és un noi de Reus amb el que vaig compartir pis. Era sorprenent. A vegades començava jo a dinar quan ell ja era a taula. M’acabava els postres i ell hi continuava. Rentava els plats i ell seguia allà.
Si els de Slow Food l’arriben a conèixer li donen el 1er premi.
Desconec si tot ho feia igual.
Dani B
PS: Fa poc vaig sentir una notícia que parlava d'una trobada de blocaires. Deia que son uns 40.000 actius a Catalunya i aviat qui no tingui un bloc no serà ningú. Em sento ningunejat!
Gràcies per les preuades portacions (ara mateix les penjo)
que permeten que tinguem una relació a través de l'hiperespai. De moment ens deixen navegar sense carnet i com veiau hi cap tothom.
Fra.- in spagnolo: se escaquea...e versione neologismo anglese: SKAKER, io lo messo a posto. Ciao.
Bonals.-si no tens blog et pots esplaiar al meu, pots parlar del que et doni la santa gana! com que ets de la casa...
Cats.- a tope amb els pesols que no podran amb tu. El pesolet està ben instalat? quan compleixes?
Ets la Sònia la que toca "el temita"?
He pensat la frase que el pape em deia més sovint:
QUE SOC UNA NORRIS.
cati, amb l'olla exprés tardaras la meitat i gastaràs la metiat de gas.
Cutxi
Aquesta recepta/teta te molt bona pinta. Jo només ho havia fet amb xoriço i cava, genial!
Cada cop que obro el blog m´envaeix més profonament el misteri de la sopa de pèsols secs... és possibles saber de que es tracta exactament??
Apa
Lluci
Per a la Lluci i tots els que estan intrigats amb la sopa de pessols holandesa, aqui teniu la recepta i una foto: http://www.recipezaar.com/44497
Si buscau 'Dutch pea soup' a Google, en surten moltes mes.
Rosa, quan ens tornis a visitar recorda'm que la faci.
Cutxi, ho confesso: no estic preparada per a la vida moderna: no tinc olla express!! Creus que la necessito??
Petonets
Cati
Publica un comentari a l'entrada